Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Ester Stará: Agátina oblíbená spisovatelka dětských knížek

Ester Stará: Agátina oblíbená spisovatelka dětských knížek

Čteme s Agátou 19. 6. 2016 3 minuty
Kristýna Křížová
Představujeme vám dalšího autora, kterého máme opravdu rádi. Ester Stará je speciální pedagožka, logopedka a autorka nádherných a užitečných dětských knížek. Její kniha A pak se to stalo! získala mnohá ocenění v ČR i v zahraničí. Autorka na tyto úspěchy jistě naváže dvěma novinkami: Mařenka už říká Ř a Chrochtík a Kvíkalka.
Kniha A pak se to stalo! je dokonce nejprodávanější dětská kniha na www.agatinsvet.cz! Není divu: deset pohádek o maličkostech, z kterých si děti nic nedělají a dospělí z nich šílí, s krásnými ilustracemi slovenské výtvarnice Martiny Matlovičové získala prestižní ocenění White Raven udělované Internationalen Jugendbibliothek v Mnichově a Zlatou stuhu za ilustrace (Martina Matlovičová je také nositelkou slovenského ilustrátorského ocenění).

Dětská kniha A pak se to stalo Knihy pro děti Chrochtík a Kvíkalka

Autorská dvojice Ester Stará a Martina Matlovičová pokračuje ve spolupráci nově vydanou knihou Chrochtík a Kvíkalka na cestě za blýskavým prasátkem. V této nadčasové a srozumitelné pohádce s poselstvím nechybí humor, napětí ani láska. Výpravné poetické ilustrace plné zvířátek jsou ozvláštněny komiksovými bublinami a podpořeny dynamickou grafickou úpravou. Strukturovanost textu a odlišení jednotlivých rolí přivede ke čtení i začínající čtenáře, probudí chuť ke čtení. Ztvárnění knihy v sobě spojuje moderní akční prvky s československou ilustrátorskou tradicí.

Ester Stará spolupracuje na přípravě knih pro děti také se svým manželem, grafikem Milanem Starým. Na jejich nádhernou a hravou pracovní knížku Žvanda a Melivo, která je ideální pro děti od 4 do 7 let, navazuje novinka Mařenka už říká Ř! Žvanda a Melivo je složená z dvoustran, které jsou zaměřené na různá témata: např. vyjadřování emocí, souvislostí, hledání synonym, protikladů... Postavičky Žvandy a Melivo živou formou provedou předškoláky a mladší školáky touto hravou učebnicí pro děti, které do ní mohou psát, kreslit, hrát si s ní.... 

Aktuální novinka z jejich autorské dílny, logopedická knížka Mařenka už říká Ř!, přináší opět příležitost k ověření úrovně výslovnosti a vyjadřovacích schopností mladších dětí. Hravé rozšiřující úkoly z oblasti grafomotoriky, zrakového rozlišování, početních představ i logických úvah jsou vhodné nejen pro předškoláky. Děti se seznámí se všemi písmeny české abecedy, naučí se řadu nových básniček, budou vyprávět příběhy podle komiksového scénáře, zahrají si hru a popovídají si o různých tématech, která jim nabídnou nápadité ilustrace. 

Úkoly nemusí mít jediné správné řešení. Jsou spíš záminkou k rozhovoru, vyjádření názoru. Hlavním cílem knihy je především se dobře a hezky česky bavit.

Logopedická knížka Žvanda a MelivoZavřít okno
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.