Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog To si piš!... a kresli taky

To si piš!... a kresli taky

Čteme s Agátou 28. 6. 2016 2 minuty
Kristýna Křížová
Máte děti, jejichž fantazie nezná mezí? Žijí v příbězích, dobrodružstvích, vymýšlejí si zápletky? Můžete si oddychnout, teď mají díky Kateřině Hoškové (autorka textů) a Jaroslavě Kučerové (ilustrace) kam svou kreativitu nasměrovat.

 

Buďte tvůrci svých příběhů

Číst knížky, které napsal někdo jiný, je skvělé. Ale stejně skvělé je tvořit příběhy vlastní. Není to jednoduché, ale se začátkem, který autorky knihy To si piš! ... a kresli taky dětem připravily, to půjde každému dobře. Knížka velkého formátu na 104 stránkách nabízí nepřeberné množství situací = začátků příběhů. Děti a tvořiví dospělí si také mohou vybrat z různých žánrů: dobrodružný příběh, komiks...

    

Kdo má sám tolik fantazie, že načrtl všechny zápletky a situace?

Je to Kateřina Hošková, autorka nápadů a textů knížky a majitelka červeného klobouku. Vystudovala bohemistiku, germanistiku a environmentální studia. Učila češtinu na gymnáziu, kde si vyzkoušela, že děti hodiny tvůrčího psaní strašně baví. Přebytek energie, kterou nespotřebuje její práce knižní redaktorky a korektorky, zúročila již v učebnici tvůrčího psaní pro děti. Teď se z jejích nápadů mohou těšit vaše děti.

 

Druhou polovinou autorské dvojice je Jaroslava Kučerová, jejíž zálibu v cestování vyjadřuje letecká čepice a brýle na společné fotografii. Vystudovala totiž hispanistiku, podnikla cestu do Santiaga de Compostela, španělštinu vyučuje. Věnuje se však především ilustrování (nejnověji např. v knize Bětko, ty jsi ale písmeno, totiž číslo) a společnému projektu s Katkou Hoškovou. Protože - psssst! - asi se chystá pokračování téhle skvělé knížky!

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.