Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Kateřina Wich: Radost i nemocným dětem

Kateřina Wich: Radost i nemocným dětem

Agáta pomáhá 18. 6. 2018 5 minut
Kristýna Křížová
Kateřina Wich vybudovala charitativní projekt Radost dětem. Nestojí za ním žádné celebrity, jen její letitá mravenčí práce. Z vlastních prostředků a díky zázemí své společnosti už několik let bez jakéhokoliv nároku na odměnu pomáhá onkologicky nemocným a hendikepovaným dětem a dětem z dětských domovů a motivuje ostatní, aby pomáhali spolu s ní.

Kateřino, co všechno Radost dětem dělá?

Děláme přesně to, co máme v našem názvu. Radost dětem. A to dětem po náročné onkologické či jiné dlouhodobé léčbě, dětem z dětských domovů a dalším dětem, které potřebují naši pomoc. Teď jsme například získávali peníze pro rodiče 11letého Marečka, který je vážně nemocný a potřeboval speciální vozík. Vedle toho sháníme třeba hračky a oblečení pro děti z nemocnic a dětských domovů. Často pomáháme i s financováním samotné léčby. Je toho hodně, co děláme, ale spojuje to jedno - děláme radost dětem.

Zaujalo mě, že pomáháte nejen nemocným dětem, ale i jejich sourozencům…

Ano, málokdo si uvědomuje, že většinou netrpí jen ten nemocný, ale celá jeho rodina a především sourozenci, kteří jsou najednou upozadění a veškerá pozornost se směřuje k nemocnému dítěti. Znám spoustu příběhů rodičů, které mají nemocné dítě. Jsou to smutné příběhy a vím, že to nemají snadné. Proto se snažíme pomoct i jim, a to včetně jejich sourozenců.

Pořádáte také neobvyklý letní tábor, kde se potkávají nemocné a zdravé děti. Popište nám ho, prosím.

Ano, jmenuje se Talent Camp. Pořádáme jej v rámci naší firmy Talent Company, ve které učíme děti tanci, zpěvu, herectví, dabingu, youtuberingu a dalším činnostem. Výtěžek z Talent Campu chceme celý věnovat na pomoc dětem. Proběhne od 5. do 18. srpna v Deštné v Orlických horách a děti si na něm užijí spoustu zábavy, mohou se učit od profesionálů z daných oborů a spřátelí se s dalšími dětmi. Na tábor přijede nejen řada populárních osobností jako např. mladá talentovaná zpěvačka a herečka Natálie Grossová, zpěvák Bohuš Matuš, tanečník Jan Onder a další, ale především i děti, které jsou po onkologické léčbě a děti z dětských domovů.

Především chceme, aby si to děti užily, a aby o prázdninách vyzkoušely něco nového, co je může nadchnout. Škola jim často obory tance, zpěvu nebo herectví neukáže. Díky účasti na kempu mohou objevit něco nového, co je bude bavit a do čeho se zamilují. A stráví část prázdnin aktivní činností a v přátelském kolektivu.

Agátin svět se letos pokusí rozšířit povědomí o činnosti Radosti dětem a připraví pro ně také společenské a logické hry, stavebnice a tvořivé sady, aby jim čas strávený v nemocnici rychleji a příjemněji ubíhal. Máte tip pro rodiče, jak by oni sami mohli také pomoci?

Moc vám děkujeme za vaši podporu. Kéž by v Česku bylo více firem, jako jste vy. Moc nám to pomůže.

Rodiče, kteří vás sledují, nám mohou pomoct také. Pokud je to pro jejich děti zajímavé, mohou je přihlásit na náš Talent Camp. Uvítáme samozřejmě i jakoukoliv finanční podporu. Naše číslo účtu je 11557744/5500. Pomůže nám každá stokoruna. Do dětských domovů pravidelně dodáváme již nepoužívané hračky nebo oblečení. Pokud tedy máte doma něco přebytečného, co je v dobrém stavu a může to udělat dětem radost, napište mi na Katerina.Wich@radost-detem.cz a já vám povím, jak bychom to mohli využít.

Děkujeme za jakoukoliv podporu. Pomáhá nám dělat radost. Radost dětem.

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.