Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog 3 tipy, jak vybrat první hudební hračku

3 tipy, jak vybrat první hudební hračku

Tipy pro výběr her a hraček 28. 6. 2016 3 minuty
Kristýna Křížová
Hudba provází děti odmalinka. Velmi brzy samy chtějí zkoušet vyluzovat zvuky a tvořit hudbu. Jak vybrat správný hudební nástroj pro malé dítě? Dítě si chce splnit svůj hudební sen a my rodiče zase nechceme předčasně investovat do skutečných hudebních nástrojů, když zatím nemáme jistotu, zda se dítě skutečně bude chtít hudbě věnovat.

1. tip: Nastavte správně očekávání: ne profesionální hudební nástroj

Chcete-li malému dítěti pořídit malý hudební nástroj a probudit v něm chuť k hudbě, doporučujeme ho chápat spíše jako hračku. Nechte dítě volně si s nástrojem hrát. Má-li si k němu vybudovat pozitivní vztah, mělo by mít možnost si s nástrojem hrát podle libosti. Pokud dítěti pořídíte skutečný nástroj, budete se o něj jistě bát a dítě bude pod tlakem ("Pozor, ať do té kytary nebouchneš!"). Zvolte proto na začátek hudební hračku, která není tak křehká (a drahá) jako klasický hudební nástroj.

2. tip: Čím začít? Dřevěnou hudební hračkou!

Batolatům vyberte dřevěnou chřestící hračku, například krásné maracas. Pro děti od 2 let je ideální bytelný bubínek, tamburínka nebo xylofon.

dřevěná chrastítka pro děti  dřevěný bubínek pro děti  dřevěný xylofon pro děti

Skvělým tipem na zábavnou hudební hračku je Saxoflute super od italské rodinné značky Quercetti. Není sice dřevěný, ale zato dokáže děti dlouho bavit. Funguje totiž jako stavebnice, takže si vaše dítě může pokaždé postavit trochu jiný hudební nástroj. A může na něj hrát dokonce se sourozencem či kamarádem: v sadě najdete dva náústky i dvě koncovky.

saxoflute   dětská hudební hračka
 

3. tip: Otestujte dítě dřevěnou hudební hračkou

Pokud však vaše dítě pošihlává po kytaře, doporučujeme nejprve vyzkoušet kytaru z kategorie hudebních hraček. Na malé kytaře zn. Djeco si dítě může vyzkoušet, zda ho tento nástroj skutečně bude bavit. I kdyby se ukázalo, že ne, nebude vás to tolik mrzet po finanční stránce, jako kdybyste rovnou pořídili skutečnou kytaru z hudebnin.

Chcete-li si ověřit, zda vaše dítě má skutečný zájem učit se hrát na hudební nástroj, otestujte si ho. Pokud směřuje k dechovým nástrojům, doporučujeme zakoupit přímo v hudebninách některou z jednodušších flétniček, jejichž ceny jsou naprosto přijatelné i v případě, že by dítě později ve výuce hry na nástroj nepokračovalo.

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.