Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Jak rozvíjet školačky od 9 let: Hledám svůj styl

Jak rozvíjet školačky od 9 let: Hledám svůj styl

Tipy pro výběr her a hraček 30. 6. 2020 2 minuty
Kristýna Křížová
Školačky chtějí vidět svět po svém. Potřebují vyjádřit svou osobnost a vyzkoušet hledání svého stylu. Dopřejte jim dostatek příležitostí k samostatnému tvoření, aby se jejich osobnost mohla rozvíjet dál. Inspirujte se našimi tipy, jak rozvíjet kreativitu a vkus školaček.

V průběhu prvního stupně základní školy se z holčiček stávají malé slečny. Citlivě reflektují vnější svět a chtějí si v něm najít své místo. Většinu z nich baví tvořivé aktivity, na kterých si mohou jednoduše zkoušet vyjádřit svůj styl a současně rozvíjet svou tvořivost a manuální zručnost. Často také rády sdílejí své výrobky s kamarádkami nebo společně vyrábějí. Vy si s nimi můžete popovídat o tom, co je vkusné a proč, a snažit se je vést vhodným směrem.

Jak vybrat vhodný tvořivý dárek?

Hledejte takovou kreativní sadu, která bude dostatečně variabilní a umožní slečně zkoušet různé možnosti. Děti si rády hrají spolu, bude-li tedy vybraná sada umožňovat, aby si ji užila vaše slečna i se svými kamarádkami, je to jen dobře. Vznikne několik výtvorů (např. potištěných triček, náhrdelníků atp.) a každý bude vyjadřovat styl své autorky. Holčičky tak mohou být pro sebe vzájemně inspirací.

Tričko s vlastním designem

Jednoduchou tvořivou aktivitou, v niž může vaše školačka plně projevit svůj styl, je tvorba vlastního trička. Stačí vám k tomu obyčejné bílé (nebo jinak světlé) tričko a sada textilních razítek Aladine. V ní najdete velká pěnová razítka s atraktivními motivy, barvu pro razítkování na textil a barevné fixy na textil. Textilní razítkovací polštářek lze dokoupit samostatně a je možné si vybrat z z pěti barevných polštářků (červený, modrý, tmavě modrý, oranžový, zelený).

Šperky a ozdoby

Drobné šperky a ozdoby představují vcelku jednoduchý způsob, jak každá slečna může vyjádřit svůj styl. Nabídněte jí tedy některou z krásných sad na výrobu šperků od francouzské značky Djeco, které obsahují také podrobný návod na výrobu atraktivních šperků.


Další značka, která nabízí zajímavé tvoření pro mladé slečny, je Avenue Mandarine. Můžete tvořit náramek, náhrdelník, přívěšek nebo ochranný amulet - lapač snů. Indiánské lapače snů se v posledních letech staly velmi oblíbenou dekorací dětských pokojíčků. Vlastnoručně vyrobený lapač je taková mandala říše snů, která se zavěšuje přímo za hlavu spícího. Tímto dárkem potěšíte každou slečnu!

Elegantní doplněk či dárek pro maminku

Máte-li doma už velkou slečnu s vytříbeným vkusem, jednoznačnou volbou se stane sada malování na hedvábí - šátek, opět od osvědčené značky Djeco. Všechny sady jsou skvěle vybavené: obsahují hedvábný šátek s předkreslenými konturami, barvy na hedvábí a štětec a návod. Jako napínací rám slouží rozložená krabice této sady. Dotvoření šátku je relativně pracné, je tedy vhodné pro větší a trpělivější slečny (či pro maminky). Odměna za to je však adekvátní: originální doplněk, který podtrhne osobitost jeho tvůrkyně a nositelky.

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.