Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog 5 tipů, jak zabavit nemocné děti doma

5 tipů, jak zabavit nemocné děti doma

Tipy pro výběr her a hraček 2. 4. 2018 3 minuty
Kristýna Křížová
Každý rodič to zná: akutní fáze nemoci pominula, ale dítě ještě řadu dlouhých dní nemůže do školky či školy... Využijte 5 našich nápadů, jak vtipně děti zabavit a obohatit tyto dlouhé dny.

1. Vyrobte si jednoduché pexeso

Nastříhejte čtvtky a vyzdobte je obrázky. Možnosti jsou různé, zvolte podle své chuti, věku dítěte a jeho chuti se i v nemoci zapojovat. Dvojice obrázků může dítě samo, vy s ním či jen vy sami nakreslit, narazítkovat nebo vystřihnout obrázky vytištěné z počítače (např. fotky členů rodiny).

Tip: nebaví vaše malé dítko pexeso? Vyrobte přiřazovací hru podle našeho návodu.

2. Vyšívejte a zdobte

Máte-li rádi tvořivost a ruční práce, ušijte si pomocí vzorů třeba oslíka. Kreativní sada obsahuje vše potřebné k výrobě mazlíčka, které ho si vaše dítě může vzít třeba na tábor nebo na prázdniny k babičce. Uvidíte, že děti budou mít z hotové hračky  o to větší radost, že si ji dokázaly samy vytvořit.

Oblíbené jsou také kreativní sady, které děti naučí techniku vyšívání. Pomocí sady si děti mohou vyšít obrázek s kočičkou nebo pejskem, který umístí do rámečku. Hotové obrázky se stanou krásnou dekorací dětského pokoje.

3. Staňte se kouzelníky

Máte-li větší (předškolní či školní) děti, zkuste s nimi jednoduché kouzlo. Vezměte si minci a tři stejné hrnky. Minci schovejte pod jeden z nich a jako v hazardní hře Skořápky hrnky promíchejte. Nenápadně posuňte hrnkem, pod kterým je mince, ke kraji stolu, aby vám mince spadla do klína. Uvidíte, jaké bude překvapení dítěte, až se bude snažit uhodnout ten správný hrnek, a nakonec zjistí, že se mince ztratila 😉

Tip pro větší děti: využijte některou z našich kouzelnických sad. Naučit se kouzla chvíli trvá, ale o to příjemnější chvíle pak zažijete, až zbytek rodiny či kamarády ohromíte svým kouzelnickým vystoupením. 

4. Štronzo na téma

Snese-li vaše dítě vzhledem ke své rekonvalescenci už trochu pohybu, zatančete si a zahrajte si oblíbené "štronzo". Zpestřete si ho zvolením tématu. Můžete dělat sochy písmen abecedy, zvířat nebo jógové pozice, pokud vaše děti cvičí dětskou jógu. Pusťte přiměřeně nahlas hudbu, kterou máte s dítětem rádi, tančete a po chvíli zvolejte "Štronzo!". Vzájemně s dítětem hádejte, jakou pozici kdo z vás udělal.

Tip pro větší děti a sourozence: vyrobte si domácí verzi pohybové hry Twister podle návodu z našho oblíbeného blogu U nás na kopečku.

5. Prohlížejte fotografie

Děti milují příběhy a nejraději mají ten svůj. Zavzpomínejte společně na krásné okamžiky, kdy vám do života vstoupilo vaše dítě. S radostí a nadšením si děti budou prohlížet fotografie, když byly malí. Probouzejte v dětech zvídavost, aby se chtěli dozvědět více. Můžete například klást otázky, kdo je na fotografii nebo kde byla pořízena.


Zdroj: Facebook, Babičkářství.cz - dárky pro babičky a dědečky

Tip: Uchovejte vaše vzpomínky od dětství až po současnost v knize. Požádejte babičku nebo dědečka o pomoc, určitě rádi povypráví příběhy z jejich dětství. Zůstane vám památka na celý život.  

 

6. Nakreslete své vlastní puzzle

Na bílé kartonové puzzle domalujte obrázek a hotové puzzle věnujte jako dárek svým blízkým. Nemáte-li možnost si toto puzzle rychle pořídit, namalujte si na čtvrtku vlastní rastr nebo si ho vytiskněte. Snadno si pak dotvoříte vlastní puzzle.

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.