Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Oceněné naučné knížky pro předškoláky: poučení z příběhů

Oceněné naučné knížky pro předškoláky: poučení z příběhů

Čteme s Agátou 16. 6. 2016 1 minuta
Kristýna Křížová
Malé děti žijí ve světě příběhů. Příběhy a pohádky jsou tedy vhodnou formou, jak dětem v předšklním věku "nenápadně" nabídnout poučení. Představujeme Vám tři knihy pro předškoláky, které díky kvalitě textu i ilustrací získaly přední ocenění.

Dětské knížky o etiketě, ohleduplném a slušné chování



Draka je lepší pozdravit, aneb o etiketě 
Autoři této knihy o etiketě upustili od klasických pouček a kárání. Rozhodli se vyprávět o slušném chování pomocí příběhů. Je v nich ukryto poselství o tom, že má člověk vždy slušně zdravit, prosit i děkovat, že si musí po sobě uklízet, neničit věci atd. Ke každému příběhu je připojen rádce pro rodiče a básnička, aby seto dobře pamatovalo. Vhodné i pro předškoláky. 
Ocenění: Nejlepší dětské knihy – Zlatá stuha za rok 2009 - literární část. 
Podrobnosti a možnost objednat tuto knížku zde.

A pak se to stalo
Nečesané vlásky, nemyté uši, nevysmrkaný nos, nečištěné zoubky, neuklizené hračky, neslušné chování u jídla, rozvázané tkaničky, žalování - to jsou drobnosti, o nichž děti nechtějí ani slyšet. Ale pak se něco neuvěřitelného stane! A tak se neposluchové musejí honem polepšit, pokud chtějí zase být hezkými a veselými dětmi! Pozor, čtěte pečlivě! Deset pohádek o maličkostech, z kterých si děti nic nedělají a dospělí z nich šílí. 
Ocenění: Zlatá stuha za výtvarnou část a Autorský počin roku 2010 Albatrosu. 
Podrobnosti a možnost objednat tuto knížku zde.


    


Poznávejte s dětmi krásy staré Prahy


Prahou kráčí lev
Pohádkový příběh, který dětem (spolu s jejich rodiči) pomůže objevovat historické krásy Prahy. Malý chlapec, ponechaný rodiči na hotelovém pokoji, ztratí svého plyšového lva. Navštíví jej pražský holub a vezme ho na cestu Prahou - uvidíme, kolik je v Praze lvů.
Vhodné i pro předškoláky. 
Ocenění: SUK 2009 - cena knihovníků. 
Podrobnosti a možnost objednat tuto knížku zde.



 
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.