Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Oceněné knížky pro děti od 9 let

Oceněné knížky pro děti od 9 let

Čteme s Agátou 18. 6. 2015 4 minuty
Kristýna Křížová
Vybrali jsme pro Vás několik titulů, které byly oceněny knižními cenami udělovanými v České republice. Tentokrát jsme se zaměřili na zkušenější čtenáře a následující knížky jsou vhodné přibližně pro děti od 9 let.

Vybrané knihy rezprezentují pestrost nabídky kvalitních knížek pro zkušenější čtenáře. Kromě oddychového Deníku malého poseroutky, jenž má ale "zásluhu" v tom, že řadu dětí motivuje vzít knížku do ruky a číst si, patří mezi oceněné dětské knížky pro děti do 9 let i příběhy o dobrodružství či sžívání různých kultur.

Deník malého poseroutky
Když je vám tak jedenáct, může to být fakt opruz. A nikdo to neví líp než Greg Heffley, protože se najednou ocitl na víceletém gymplu, kde malí poseroutkové, jako je on, naráží každý den na chodbách do kluků, kteří jsou větší, silnější a holit by se mohli dvakrát denně. Deník malého poseroutky není jen tak obyčejný deníček. Greg tenhle sešit dostal od mámy. A to přesto, že deníky jsou přece jenom pro holky! 
Ocenění: SUK 2011 - cena dětí. 
Podrobnosti a možnost objednat tuto knížku zde.

Uzly a pomeranče
Příběh o statečnosti, odpovědnosti, o první lásce, příběh, v němž velkou roli hrají koně. Darek je kluk, který bude čtenářům sympatický a blízký, kamarádi a spolužáci jsou počítačoví experti a tráví čas jako dnešní kluci a holky. Avšak Darek přece jen netráví všechen svůj čas jako jeho vrstevníci. Na pozadí horské scenérie tu dostávají mezilidské vztahy sílu, prudkost a hloubku, o které se velkoměstským dospívajícím ani nesní. Kniha je vhodná pro školáky nad 9 let. 
Ocenění: Nejlepší dětská kniha: Zlatá stuha 2011a 2012, literární část.
Podrobnosti a možnost objednat tuto knížku zde.

Dračí polévka
Long má dva životy. Zatímco doma mluví vietnamsky a jí hůlkami, ve škole mluví česky, jí příborem a jmenuje se Láďa. Tátu Long zná ho jen z Dračí legendy, kterou mu máma odmalička vypráví. V den Longových dvanáctých narozenin se ale strhne smršť událostí. Z Hanoje přijede Cizinec, který o sobě tvrdí, že je Longův táta. Věci se zapletou a Long uteče z domova. 
Ocenění: Zlatá stuha 2012, literární část. 
Podrobnosti a možnost objednat tuto knížku zde.

Kluk a pes
Ahoj, já jsem Julin! Jsem třeťák, je září a právě mi začíná škola. Do školy nechodím, ale jezdím. Mám rád počítače, závody, psy, a samozřejmě rodiče a kamarády. Jsem obyčejný, myslím, že docela chytrý kluk. Ahoj, já jsem César! Jsem prvňák, je září a právě mi začíná škola. Do školy nechodím, ale běhám. Mám rád dobré jídlo, výlety, lidi, a samozřejmě své pány a kamarády. Jsem docela šikovný Julinův osobní asistent. Jsme nejlepší přátelé a společně zvládneme úplně všechno! 
Ocenění: Albatros - nominace za původní text.
Podrobnosti a možnost objednat tuto knížku zde.

Divoši
V zimě roku 1908 přiveze z Paraguaye do Evropy indiána Čerwuiše, jehož kmen sužuje neznámá choroba. Podmanivý příběh o setkání dvou mužů ze zcela rozdílných kultur, jejichž cesty se na krátký čas spojily. Komiksové vyprávění protkané humornými i temnými tóny. 
Ocenění: Cena Muriel 2011 za nejlepší původně český komiks. 
Podrobnosti a možnost objednat tuto knížku zde.


                
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.