Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Jak zabavit děti na cestách: kreslení, jak ho neznáte

Jak zabavit děti na cestách: kreslení, jak ho neznáte

Tipy pro výběr her a hraček 12. 6. 2016 3 minuty
Kristýna Křížová
Dlouhé prázdninové cesty autem či letadlem můžete dětem zkrátit originálními výtvarnými sešity, omalovánkami či pracovními listy. Jsou praktické - skladné, stačí k nim dětem přibalit pár pastelek nebo fix a pro vás i pro děti bude cesta hned o dost zábavnější. Podívejte se na naše tipy pro děti od 3 do 10 let!

Děti od 3 let: sametové omalovánky

Děti od 3 let se mohou vyřádit s originálními omalovánkami od francouzské značky Djecosametové omalovánky obsahují vždy několik obrázků z tuhého papíru o velikosti 21x21 cm nebo pruh omalovánky dlouhý 126 cm. Ta část obrázku, která nemá být vymalovaná, je pokrytá černým sametem. Děti se tedy mohou rozmáchnout a energicky vybarvovat zvířátka či veselé dopravní prostředky, aniž by se musely bát, že přetáhnou. Když jejich pastelka nebo fixa narazí na samet, je jasné, že „dál už ne“. Černý samet dá barevným plochám hezky vyniknout a přetažené čáry v něm zaniknou. K vybarvování doporučujeme širší fixy, kvalitní širší pastelky s dobrým otěrem či voskovky.
 

  

Předškoláci: vyškrabávání obrázků

Pro šikovné předškoláky doporučujeme vyškrabávací obrázky značky Djeco. Jde o sadu 4 obrázků, které jsou pokryty vrstvou barvy. Děti v balení najdou dřevěnou tyčku, kterou seškrábávají barvu z obrázku, a návod. Ten jim ukáže, v jakém pořadí a jak mají seškrabávat jednotlivé plochy obrázku, aby výsledný obrázek odpovídal předloze (někdy se seškrabává celá plocha určitého prvku obrázku, někdy se do vrstvy barvy jen vyryjí čáry nebo ornamenty). Pokud ale chtějí popustit uzdu své fantazii, je to samozřejmě možné. Vytvoří svůj originální obrázek, který si jistě s předlohou nezadá.
! Praktická rada: doporučujeme dětem pod obrázek dát noviny nebo časopis a upozornit je, aby seškrabanou barvu neshrnovaly na zem, ale do připravených novin.!

Děti od 6 do 10 let: kreativní domalovánky

Větší děti mají vyhraněné zájmy, proto je důležité vybrat zábavný sešit na kreslení tak, aby se dítě nejen zabavilo kreslením, ale také se díky této tvořivé aktivitě i něco nového dozvědělo. V tomto směru jsou skvělé omalovánky v podobě atlasu světa, interaktivního sešitu o psech či například omalovánky zaměřené na typické kroje různých částí světa.
  
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.