Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Šití pro šikulky od 4 do 10 let

Šití pro šikulky od 4 do 10 let

Tipy pro výběr her a hraček 18. 6. 2017 3 minuty
Kristýna Křížová
Podpořte zájem svých dětí o ruční práce. Čas strávený s jehlou a bavlnkou se jim bohatě vrátí: užijí si kreativní zábavu, budou moci být hrdí na svůj výrobek, budou rozvíjet svou motoriku a šikovnost a naučí se znát hodnotu věcí a vážit si jich. A to je v dnešní době jedna z nejcennějších hodnot. V Agátině světě jsme vybrali sady, mezi nimiž si najdou tu svou děti od 4 do 12 let.

První pokusy s jehlou pro děti od 4 do 7 let

Pro začátek a získání prvních zkušeností a motivace zkoušet dál doporučejeme jednodušší sady, ve kterých děti najdou základní prvky již předpřipravené. Budou samozřejmě muset vynaložit trochu úsilí, ale úkol vyrobit si plyšáčka nebo medvídka, pro ně nebude příliš těžký. Kreativní sady, které jsme pro tyto děti vybrali, mají vystřižené díly s připravenými otvory na stehy. Stačí tedy prošít nejjednodušším stehem dvě strany a naplnit je připravenou výplní a pak si svůj výtvor dozdobit.
 
 


 

 






Školačky, ušijte si svou panenku!

Větší holčičky - školačky si mohou ušít panenku. Mohou si vybrat mezi klasičtější panenkou s vlastním plyšovým zvířátkem, nebo modernější panenku - slečnu s hudebním nástrojem.
Panenky s hudebním nástrojem již vyžadují větší samostatnost. Holčičky totiž již šijí samy, nemají předem perforovanou látku. Materiál pro panenku je předtištěná látka, kterou si holčička s dopomocí dospělého zpracuje.



 

Svítící výšivka

Velmi atraktivní ruční prací je tvorba svítící výšivka. Děti si při ní vyzkouší různé druhy stehů (k dispozici mají ssamozřejmě podrobný návod s ukázkami stehů) a jako velkou odměnu získají ozdobu, která v noci bude svítit v jejich pokojíku. Nebo si mohou z výšivky vytvořit malou kabelku. V balení jsou dva motivy - panenka a víla.

Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.