Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog O výchově hrou s Veselou chaloupkou 1: Dítě, hra a co rozvíjet?

O výchově hrou s Veselou chaloupkou 1: Dítě, hra a co rozvíjet?

Inspirativní rozhovory 2. 2. 2020 1 minuta
Tereza Chaloupková
Přinášíme vám úvod nového seriálu O výchově s Veselou chaloupkou, jehož autorkou je Tereza Chaloupková, olomoucká pedagožka a maminka dvou kluků. Postupně nás provede vývojem dítka. Skrze hry osvědčené při výchově doma i při výuce ve škole představí možnosti rozvoje všestranných dovedností dětí od batolat až po nástup do školy.

Dnešní doba je pro rodiče náročná. V době, kdy ještě dítě není ani na světě, zpracovávají budoucí rodiče informace a odpovídají si na otázky, na které ještě nemohou mít žádný názor ani s nimi nemají žádné zkušenosti.

Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší. Ale co je to nejlepší? Kde je nějaký seznam aktivit, her, prostě příručka, podle které postupovat, abych na nic nezapomněla a vše důležité u svého dítěte rozvíjel/a? Něco nezanedbat? Včera jedna maminka na pískovišti říkala něco o nějaké vzdělávací hračce a já jsem nezaznamenala, co to bylo... Co když něco zanedbám? Někdy by bylo mnohem jednodušší, kdyby někdo prostě sepsal seznam a my si jen odškrtávali činnosti a aktivity, které jsme s dítětem prošli a měli tak „splněno“. Ale všechno, včetně rozvíjení našich děti, nalajnováno být nemůže, a to hned z několika důvodů.


Každá rodina je jiná, má jiné konstelace, jiné priority, jiné finanční možnosti. Především ale platí, že nejvíce se dítě učí od nás, od toho, co vychází z nás… po výchovné i po vzdělávací stránce. Více užitku při rozvíjení dětí určitě uděláme s tím, co je nám blízké a v čem se cítíme dobře my, ne jiná maminka na hřišti. Dítě, se kterým trávíme čas, je totiž naše, ne její, a to je ta hlavní myšlenka – nejlepší pro naše děti je, že s nimi trávíme při jejich rozvoji a u hry čas a mají nás jen pro sebe, ať už sáhneme po čemkoliv a ať to děláme jakoukoli formou.

Tak hurá na to…. 

Autorkou našeho seriálu je Tereza Chaloupková, maminka dvou kluků, pedagožka a autorka blogu Veselá chaloupka

 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Chaloupková Tereza, maminka dvou kluků a učitelka 1. stupně ZŠ, je naší externí posilou. Sdílí s námi své pedagogické zkušenosti a radí, jak školní děti rozvíjet hravě a zábavně.