Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog O výchově hrou s Veselou chaloupkou 8: Společenské hry

O výchově hrou s Veselou chaloupkou 8: Společenské hry

Tipy pro výběr her a hraček 23. 3. 2020 2 minuty
Tereza Chaloupková
Na závěr seriálu s Veselou chaloupkou se podíváme na zoubek splečenským hrám a složité otázce, jak je vybírat.

Dostáváme se k poslední oblasti - společenské hry. Výběr náročnosti a typu her, které pro své dítě zvolíte, je hodně individuální. Sama mám raději o něco náročnější, které více stimulují, ale zase ne moc, aby nedemotivovaly. Jedna z těch méně náročných je hra Tajná výprava čarodějů.  Má atraktivní zpracování a jde více méně o zapamatování si obrázků a spolupráci všech hráčů, což je moc fajn. 



Další neméně populární je Labyrinth, při které děti manipulují s posuvnými kameny, aby se dostaly na vybraný symbol. Je potřeba si dobře promyslet trasu, aby jim plán vyšel. Rychlá postřehová hra, kde je potřeba myslet při hledání řešení na více podmínek, je hra DuchDěti z Carcassonne je příjemnou zjednodušenou verzí dospělácké hry, která je svižná a má jednoduchá pravidla. 



Aktuálně zkoušíme Djeco hru Zoo snů, která má velmi poutavý námět - kdo by si nechtěl postavit vlastní ZOO a přidávat návštěvníky? Rozhodně rozvíjí myšlení zase jiným směrem. Za koupi jednoznačně stojí hra Ticket to ride Junior, kde hraje roli sice vlastní chytrost a náhoda, ale také možná zákeřnost spoluhráčů, kteří vám obsadí trasu vlaku, kterou potřebujete. Tady bych i ráda vypíchla výborné podsunutí herního plánu - mapy Evropy spolu s městy

Poslední peckou, která se nám zatím neohrála a která je ze zmiňovaných her nejtěžší, je karetní hra Port Royal – má velký úspěch u dětí i dospělých. Koho by nebavilo brát peníze, šetřit, utrácet nebo nakupovat? Prostě hra, u které se těšíte, až budete zase na řadě.

Doufám, že celý seriál byl pro vás především inspirací a motivací, protože hrát si může úplně každý – malý i veliký. Důležité je, aby u toho byla zábava. Nemůžete dát dětem více než čas strávený s vámi!

 

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Chaloupková Tereza, maminka dvou kluků a učitelka 1. stupně ZŠ, je naší externí posilou. Sdílí s námi své pedagogické zkušenosti a radí, jak školní děti rozvíjet hravě a zábavně.