Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Fixy plné překvapení

Fixy plné překvapení

Tipy pro výběr her a hraček 8. 9. 2017 2 minuty
Leona Jíšová
Máte kreativní duši a rádi tvoříte s dětmi? Vyzkoušejte oboustranné fixy od firmy Djeco. Překvapí vás svými možnostmi a krásně sytými barvami. Pro každou barvu jsou vytvořené dva hroty, jeden tenký a pevný a druhý, který se podobá štětci a je velmi jemný. Díky tomu je možné vytvářet rozmanité linky, a tak získat zajímavá díla. Tyto fixy jsou také vhodné pro psaní, lze využít na různé kreativní fonty. Najdete je ve čtyřech barevných provedeních, a to barvy pro holky, neonové, klasické a barvy přírody.

Potřebný materiál

K fixům vám bude stačit pouze čistý papír nebo čtvrtka. Také můžete použít svůj oblíbený papírový sešit nebo dětské omalovánky. Dále by se vám mohla hodit obyčejná tužka, pokud si budete potřebovat něco lekce předkreslit, a to už je opravdu vše.

 

Techniky práce s oboustrannými fixy

1. Tenká linka

Použijete hrot pevný. Vytvoříte například kontury obrázků, jemné detaily, tenké čáry, kterými můžete stínovat pomocí šrafování. Můžete vytvářet různé kresebné struktury pomocí tenkých čar.

 

2. Hladká linka

Použijete štětcový hrot. Můžete získat linku od tenké po tlustou – přechod tlouštěk. Vytvoříte ladnou hladkou linii, kterou můžete tvořit písmo či zdobné okraje. 

Nebo můžete tímto hrotem vybarvit potřebné místo. Nemusíte se bát, že by byly jednotlivé tahy ve vybarvované ploše viditelné, inkoust fixu se krásně slije dohromady a vytvoří jednolitou barevnou plochu. 

Pokud ale chcete vytvořit zajímavou „designovou kresbu“ a chcete, aby tahy v ploše byly viditelně, stačí vždy počkat, než předchozí tah fixem zaschne a poté pokračovat. 

 

Stínování

1. Překrývání jednotlivých tahů

Pokud chcete vytvořit kontrast nebo stínovat s použitím jedné barvy, stačí překrýt tahy štětcem přes sebe. Čím více tahů přes sebe nakreslíte, tím bude barevný odstín tmavší. Také můžete vytvořit stín s využitím více barev najednou kladených přes sebe. 

 

 

2. Šrafování

Vhodný je tenký hrot, plochu stínu pokryjete tahy fixem kladené jeden za druhým s malým odstupem. Také můžete tahy vzájemně křížit. Podle hustoty na ploše rozlišíte tmavší a světlejší plochy. Čím hustěji tahy vedle sebe nakreslíte, tím tmavší se bude plocha zdát.

 

A na co vše můžete fixy využít?

Jednoduše na vše, co vám fantazie dovolí. Na kreslení obrázků nebo vybarvování omalovánek. Vytvořit si krásnou a originální titulní stranu dětských či cestovních deníků a ozvláštnit zbývající strany jejich příběhů. Vytvořit úsměv svým blízkým pomocí překvapivých přání nebo pohlednic. Vyrobit si třeba vlastní pexeso například v kombinaci s razítky a mnoho dalšího.

Připravili jsme pro vás návod, jak pracovat s fixy. Vytvořte obrázek Deník malého cestovatele s námi. Návod na vytvoření naleznete zde.

 

 
Internetový obchod
Sdílet
Leona Jíšová S Leonou se setkáte v Agátině světě na Praze 6. Dokáže skvěle poradit, protože jako produktová specialistka zná celý sortiment. Je velmi tvořivá, a tak výtvarné, kreativní a rukodělné aktivity jsou její doménou.