Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Dixit - svěží hra plná fantazie pro celou rodinu

Dixit - svěží hra plná fantazie pro celou rodinu

Tipy pro výběr her a hraček 14. 1. 2015 2 minuty
Kristýna Křížová
Pokud máte rádi hry, které jsou univerzální, vyzkoušejte Dixit. Je úžasný, vhodný jak pro děti, tak pro dospělé, vlastně pro všechny. Můžete ho hrát za deštivých dnů i rodinných večerů. Budete muset používat fantazii i trochu lsti. Musíte totiž vymyslet, jak doběhnout jen část protihráčů.
Tato hra vás zavede do světů neznámých, plných záludností. Hráči postupně popisují obrázky, které mají v ruce. Když hráč popíše obrázek, položí ho na stůl lícem dolu. Ostatní hráči vyberou ze své ruky kartu nejpodobnější popisu a položí ji také na stůl obrázkem dolů. Karty se zamíchají, otočí a hráči potají hádají, která karta byla popsána. Podle počtu správných odpovědí se rozdávají body. Ale pozor: hráč, který popisuje kartu, musí pečlivě zvážit, jak moc či málo konkrétní bude jeho popis. Situace, kdy správnou kartu neuhodne ani jeden hráč nebo naopak všichni hráči, pro něj není dobrá. Je tedy třeba dobře volit slova a umět se pohybovat na tenké hraně. K popisu můžete využít nejen slova, ale třeba i zazpívat písničku nebo něco předvést pantomimou - výrazové prostředky jsou jen na vás.

    Dixit obsah     Dixit kartička      dixit karta 2      Dixit klasický
 
Jelikož byla společenská hra Dixit opravdu úspěšná, vzniklo rozšíření Dixit 2, které obsahuje nové karty s dalšími neokoukatelnými motivy. Vždy, když hru hrajete, vás překvapí detail, kterého jste si ještě nevšimli. Ilustrátorka hry má také vlastní internetové stránky, kde si můžete prohlédnout její díla.
Třetí sadu karet ilustroval Xavier Collete. Tím se do hry dostal další prostor pro fantasii a předvádění či popisování obrázků, protože témata jeho ilustrací dávají hře nový rozměr. 

    Dixit 3      Dixit 3 kuchařka      Dixit 3 slepec      Dixit 3 ulice
 
Pokud si Dixit opravdu oblíbíte nebo máte rádi hry v početné společnosti, vyzkoušejte i Dixit Odyssey. Pokud totiž spojíte obě hry dohromady, můžete hrát i ve 12 lidech. Navíc můžete obměnit pravidla hry díky párty variantě pravidel.

    Dixit Odyssey      Odyssey chobotnice      Odyssey hnízdo      Dixit Odyssey v mracích

Dalším rozšířením základní hry je například Dixit 6 - Memories nebo Dixit 8 - Harmonies. Obsahují 84 nových obrázkových karet, díky kterým zažijete další hodiny zábavy. Jak je již u téty hry zvykem, karty jsou opět nádherně ilustrované.  





Dixit Jinx
 
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.